Hétfőtől forgalmi változások lesznek a XV. kerületi Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása miatt – közölte csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleménye szerint hétfőtől az Erdőkerülő utca egyirányú lesz a Zsókavár utca felé. Az érintett közösségi közlekedési járatok – a 96-os, a 196-os, a 296-os, illetve a 46-os és a 146-os, a 130-as, valamint az éjszakai 973-as és 996-os autóbusz – előreláthatólag a nyárig, várhatóan a munkák befejezéséig módosított útvonalon járnak. Ezzel egy időben a BKK korszerűsíti a Szentmihályi út egy részét is. 

A Nyírpalota úton és a Szentmihályi úton a BKK tavaly ősszel három ideiglenes megállóhelyet alakított ki, és egyet átépített a megváltozott útvonalon közlekedő, így a Fő tér, az Erdőkerülő utca, az Erdőkerülő utca 27. és a Szentmihályi út megállóhelyet nem érintő buszoknak. A 69-es villamosok tavaly decembertől már a megújult és akadálymentes Fő téri peronok mellett állnak meg – közölte a BKK.

A tájékoztatás szerint tovább halad majd az érintett útszakaszok felújítása, a járdaépítés, ezt követi majd a gyalogos-átkelőhelyek kialakítása, a közvilágítás korszerűsítése és a növénytelepítés.