Jól halad Ferenc pápa felépülése a vastagbélműtétje után, ám orvosai tanácsára nem tartja meg a vasárnapi miséjét a kórház erkélyéről, hogy kímélje a szervezetét.

A szentatya állapotáról az őt kezelő Gemelli kórházban Sergio Alfieri számolt be, és a sebész elmondta, hogy az április végén Magyarországon járó, 86 esztendős pápa abba is belegyezett, hogy az egész következő hetet az intézményben töltse, hogy tökéletesen felgyógyuljon a szerdán elvégzett háromórás vastagbélműtétjét követően.

Alfieri emlékeztetett, hogy amikor Ferenc pápa 2021-ben hasonló beavatkozáson esett át, megtartotta az áldását az erkélyen állva, csakhogy akkor nem három-négy nap, hanem egy teljes hét telt el az operáció óta.

„Minden egyes alkalommal, amikor kikel az ágyából, és átül egy karosszékbe, nyomás alá helyezi a hasfalát. Még csak három nap telt el, ezért arra kértük, hogy legyen óvatos” – nyilatkozta Sergio Alfieri. Hozzátette: az egyházfőnek csak mérsékelt diétát kell tartania, ráadásul az összes értéke a normális tartományban mozog.