Teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett az a kedden elfogott férfi, aki a gyanú szerint múlt csütörtökön egy XIII. kerületi társasházban megölt egy 27 éves nőt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője doorstep sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. Csécsi Soma elmondta, hogy a rendőrök egy július 13-án, késő este érkezett bejelentés alapján találtak holtan egy nőt a Véső utcai társasház egyik lakásában.

Az idegenkezűség gyanúja azonnal nyilvánvaló volt, a BRFK emberölés miatt indított nyomozást. Ezután gyorsan a látókörükbe került egy 35 éves férfi, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki, és hajtóvadászatot indítottak – ismertette a szóvivő.

Kifejtette, 

kedden délben kaptak bejelentést arról, hogy a férfit a harmadik kerületi Római-parton látták; a terület átvizsgálása után elfogták, majd előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatását.

A szóvivő kitért arra: 

a férfi a beismerő vallomása során azt is közölte a rendőrökkel, hogy a bűncselekmény elkövetése után öngyilkossági szándékkal az Északi összekötő vasúti hídra ment, de végül nem lett öngyilkos. Ezután egy, az elfogása helyszínéhez közeli, romos épületben bujkált.

Csécsi Soma megdöbbentő tényként közölte, hogy a férfi – vallomása szerint – a bűncselekmény elkövetése után az esős időjárást észlelve még visszatért a tett helyszínére, ahol a meggyilkolt nő feküdt, és magához vett egy esernyőt.