A Netflix a múlt héten mutatta be a Vaják harmadik évadát, amelyben a rajongók utoljára láthatják a képernyőn Henry Cavillt Riviai Geralt szerepében. A távozásáról szóló hírek nem csak a rajongókat, a Vengerbergi Yennefert alakító Anya Chalotrát is megviselte, aki egy interjúban mondta el érzéseit színésztársa lelépéséről.

The Witcher season 3 UK premiere - London
Fotó: Northfoto

A színésznő szerint nehéz volt elfogadni ezeket a híreket, hiszen Cavill szinte családtag lett a forgatások során. Felidézte, hogy öt éve dolgoznak együtt, és ilyen hosszú közös munka után veszteségként éli meg sorozatbéli partnere távozását, amelyről az után értesült, hogy az utolsó közös jelenetüket felvették – írja az Independent.

Azokról a pletykákról szólva, hogy Cavill azért távozott, mert a sorozat egyik készítőjével, Lauren Hissrichcsel összeveszett a történet iránya kapcsán, Chalotra elmondta, hogy

a forgatáson mindannyian elkötelezettek a karakterek életre keltése mellett, és színésztársa is pont ezt csinálta minden nap.

Távozása után Cavill visszatért Superman szerepébe a Black Adam című alkotásban. Nem sokkal ezt követően azonban bejelentették, hogy a jövőben nem ő játssza a karaktert az új DC-főnökök érkezése miatt.

Később kiderült, hogy Cavill következő szerepét a Prime Video Warhammer-feldolgozásában alakítja.