BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfél millió utasnál tart idén a Bahart a Balatonon

Másfél millió utast szállítottak idén a Bahart hajói a Balatonon. A társaság kompjain egymilliós, a személyhajókon pedig több mint félmilliós utasszámot jelentett a vállalat, amelynek járművei az utóbbi hetek igazi nyári időjárásának is köszönhetően teljes kapacitással közlekednek. A Bahart utasforgalma már nemcsak az előző évit, hanem a Covid előtti szintet is meghaladta, 2019-hez képest ebben az évben a kompokat összességében eddig 8 százalékkal, a személyhajókat pedig 6 százalékkal válaszották többen. Nagyot nőtt a kerékpáros szállítások száma is, a kompokon 8, a személyhajókon eddig 21 százalékkal többen utaztak kerékpárral, mint tavaly ilyenkor.  

A menetrendi hajózásban a leglátogatottabb továbbra is a Siófok‒Balatonfüred–Tihany útvonal, erre 153 ezren váltottak jegyet, valamint a fonyód–badacsonyi, amelyen idáig 140 ezren utaztak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.