Hosszú betegség után, 78 éves korában elhunyt Hersha Parady színésznő, akit Magyarországon leginkább A farm, ahol élünk című sorozat Alice Garvey-jának megformálójaként ismerhetünk.

Fotó: ImDb.com

A hírt a színésznő fia, Jonathan Peverall is megerősítette a The Hollywood Reporternek, elmondva, hogy Parady augusztus 23-án vesztette életét a család norfolki otthonában. Azt agydaganattal küzdő Paradyt családja a színésznő Los Angeles-i otthonából költöztette a Virgina államban található Norfolkba, hogy ott tudják gondozni. 

Parady 14 évvel élte túl férjét, az Oscar-díjas producer John Peverallt, aki 2009-ben hunyt el, és akivel egy közös fiuk született, Jonathan. Rajta kívül három unokája is gyászolja a színésznő halálát.

Leghíresebb szerepét egy véletlennek köszönhette, 

ugyanis amikor már Los Angelesben élt, gyakran vigyázott a Lightening nevű kóbor kutyára, mely Hollywood utcáit járta és mely kutyát Katherine „Scottie” MacGregor is kedvelt, aki A farm, ahol élünk Harriet Olesonját alakította. A kutyán keresztül ismerkedett meg a két színésznő, mely ahhoz vezetett, hogy MacGregor és a sorozat egy másik szereplője, Richard Bull megnézték Paradyt egy színdarabban.

Parady játéka annyira lenyűgözte őket, hogy be is ajánlották őt A farm, ahol élünk castingigazgatójának.