Hírek

Nyolcszázmillióból fejlesztik a szolnoki kórházat

Több mint 800 millió forintból fejlesztik a kardiológiai és az onkológiai eszközparkot a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben – derült ki az egészségügyi intézmény közleményéből.

A beruházásra csaknem 800 millió forint támogatást nyert az intézet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság vis maior támogatás keretében biztosított több mint 87 millió forint többlettámogatást a projekt teljes körű megvalósítása érdekében.

A projekt célja a kórház kardiológiai és onkológiai betegellátó egységeinek korszerűsítése, modernizálása, a gyógyító munka feltételeinek javítása. A beruházás során átadtak egy új hemodinamikai asztalt az ahhoz kapcsolódó mérőrendszerrel. A napokban szállítanak egy-egy darab IVUS készüléket és kontrasztpumpát, amelyek együttesen szolgálják a szívbetegek ellátását.

A daganatos betegeknél fellépő fájdalom csillapításához egy rádiófrekvenciás fájdalomcsillapító készülék érkezett az intézetbe. A hematológiai profilú belgyógyászati osztályon oktatásra is alkalmas mikroszkópot helyeztek üzembe. Emellett mai kor elvárásainak megfelelő kényelemmel bíró kilenc kezelőszéket helyeztek ki az onkológiai szakambulanciára.

A projektnek köszönhetően további új eszközöket szereznek majd be szeptember végéig az urológia, sebészet, idegsebészet, pulmonológia osztályokon.

 

szolnok többlettámogatás kórház korszerűsítés
Kapcsolódó cikkek