Életének 96. évében elhunyt Polonyi Kornél, a Fidesz volt képviselője, aki 1998 és 2002 között volt az Országgyűlés tagja. A honvédelmi bizottság munkájában vett részt – olvasható a parlament oldalán

A Veol cikke szerint az egykori képviselőnek a turizmus, az idegenforgalom és a Balatonhoz való kötődés határozta meg életét. A pannon táj szerelmeseként nemcsak Balatonfüred, hanem Veszprém vármegye, a Balaton-régió fejlesztése is szívügye volt. 1994 és 1998 között a Veszprém megyei közgyűlés fideszes alelnökeként, 1998-tól 2002-ig országgyűlési képviselőként, 2002-től 2006-ig pedig Balatonfüred önkormányzatának képviselőjeként vett részt aktívan a közéletben, valamint a füredi kulturális események rendezésében. A Balatonfüredi Idegenforgalmi Hivatal Rt. vezetőjeként öt alkalommal szervezett nagy sikerű Anna-bált, gyakran részt vett a nagyvázsonyi lovas játékok szervezésében is. 

A Balaton ügyének önzetlen ápolásáért 1999-ben Balaton-díjat kapott, 2007-ben Balatonfüred önkormányzata díszpolgári címet adományozott neki áldozatkész, a városért folytatott több évtizedes tevékenységért, 2012-ben pedig Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át a balatoni idegenforgalomban végzett munkájáért. Temetése október 14-én 10 órakor lesz a balatonfüredi református temetőben.