Botulizmusba halt bele egy nő miután szardíniát evett egy kiválónak tartott bordeaux-i luxusétteremben és további 12 fő is kórházba került. Az ételmérgezés legtöbb áldozata külföldi turista.

A helyi egészségügyi hatóság vezetője, Mathie Nguyen szerint az összes eset a Tchin Tchin Wine Barhoz vezethető vissza, akik szardíniát tartalmazó kézműves ételt ettek. A borkóstolásra és az ahhoz társított ételekre szakosodott étteremről a Forbes magazin és a Decanter nevű borászati újság is elismerően írt.

Fotó: Tchin Tchin Winebar

Az étterem egyik dolgozója egy helyi lapnak elmondta, hogy 

gyanúsak voltak számára a szardíniák, hiszen hiába voltak elvileg sterilek, a csomag kinyitása után többet is ki kellett abból dobni, mert büdösek voltak. Azonban a többi jónak tűnt, így azokat felszolgálták.

Az ételmérgezés áldozata kedden, Párizs környékén halt meg, miután vasárnap evett a romlott halból. A francia hatóságok mindenkit arra kérnek, aki szeptember 4–10 között evett az étteremben, hogy azonnal forduljon orvoshoz, enyhe tünetek esetén is – írja a The Times