Tovább emelkedett a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tramtrain népszerűsége a MÁV-START októberi utasszámlálásának eredményei szerint. A vasútvillamost ugyanis a májusi méréshez képest munkanapokon átlagosan naponta csaknem négyszázzal több utazásra használják, míg a pénteki és szombati járatokon több mint kétszeresére nőtt az utasforgalom – derül ki a vasúttársaság pénteki közleményéből.

A tájékoztatás szerint a tramtrain sikeréhez az idén bevezetett új ország- és vármegyebérlet is hozzájárul.

Tam-train
Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország

A járművet a legtöbben továbbra is a munkába vagy iskolába járásra, majd hazafelé használják és az utasforgalom még ezekben az órákban is tudott bővülni, közel 10 százalékkal, de jelentősen nőtt a hétvégi utasok száma is. A májusi adatokhoz képest átlagosan 345 fővel többen döntöttek a vasútvillamos mellett hétvégén, míg a péntek és szombat éjszakai járatokon több mint kétszer annyian utaztak, mint májusban.

A vármegye- és országbérlet bevezetésének pozitív hatása egyértelmű a térségben is, az eredmények megmutatják, hogy jelentősen többen veszik igénybe a tramtrain járatait a Szeged és Hódmezővásárhely közötti közlekedésben is – olvasható a közleményben.