Ingatlan

Átadták a Graphisoft Park új épületeit

Az óbudai irodapark 20 ezer négyzetméterrel bővült, további 1500 főnek biztosítva világszínvonalú munkakörnyezetet.

Pontosan húsz éve kezdte meg működését a Graphisoft Park: az egykori Óbudai Gázgyár területén létesített irodapark most 20 ezer négyzetméter új irodaterülettel bővült, így

összesen 75 ezer négyzetméteres területen összesen már több, mint 5000 magasan képzett IT szakembernek és több, mint 1000 diáknak biztosít világszínvonalú munkakörnyezetet.

Az új területek döntő részét az eddigi legjelentősebb bérlő, az SAP vette igénybe, amely az ország egyik legnagyobb üzleti szoftverfejlesztő központját üzemelteti a Graphisoft Parkban.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere beszédében elmondta:

Az első 20 év fejlesztői munkája, az alapítók eltökéltsége, a kivívott nemzetközi státusz és a látható prosperitás, az oktatói és cégvezetési munka összessége olyan anyagi és erkölcsi tőkét halmozott fel itt Óbudán, amely a Graphisoft Parkban bizakodással tölthet el minden érdekeltet.

Fotó: Graphisoft

Az épületek magassága továbbra sem haladhatja meg a park fáiét, a beépítés is alacsony maradt, a gépkocsik pedig a föld alá kerültek, hogy a felszínen a zöld domináljon. E szemléletnek ugyanakkor hosszú távú célja is volt, nevezetesen, hogy az irodapark mindenkori bérlői versenyelőnyben lehessenek a munkaerőpiacon, mind a toborzás, mind a munkatársak megtartása terén.

Az észak-budai irodakomplexum első bérlői között volt például, a névadó mellett, a szoftveróriás Microsoft is, amely azóta is ott székel,

csakúgy, mint a 2001-ben érkező Canon, a 2005 óta bérlő SAP, vagy a meghatározó gyógyszeripari szereplő Servier is, amely első, Franciaországon kívüli kutatólaborját nyitotta meg Óbudán. Szintén bérlő az amerikai, a félvezetők terén óriás Silicon Labs és az elektronikus aláírási rendszert kínáló, magyar Microsec Zrt. is.

Fotó: Graphisoft

A Graphisoft Park 2014 óta két nemzetközi egyetemnek is helyet ad Duna-parti területén: az IBS (International Business School) és a Bojár Gábor alapította AIT (Aquincum Institute of Technology) diákjai is a parkban tanulnak.

Az SAP parkbeli jelenléte már 21 ezer négyzetmétert tesz ki. Az igényeikre szabott bővítés mellett elkészült az ún. Startup House is, amely a földszinten egy nyitott, specialty kávézónak, az emeleteken pedig elsősorban kis cégeknek és a Graphisoft Park menedzsmentjének biztosít teret.

AIT Graphisoft Park Startup House SAP
Kapcsolódó cikkek