Ingatlan

Egy nagyobb falunyi embert költöztet új budapesti irodájába a BP

A BP a budapesti irodáját a HB Reavis által épített Agora Budapestbe költözteti, amely a globális energiavállalat üzleti szolgáltatóközpontjában foglalkoztatott, több mint 1800 fővárosi munkavállalóját érinti – írja közleményében a HB Reavis.

A BP új, 22 000 négyzetméteres irodájának a városléptékű Agora Budapest beruházás Agora Hub épülete ad otthont 2020 nyarától.

A megállapodás méretét tekintve az eddigi legnagyobb új bérleti tranzakció a magyar ingatlanpiacon 2019-ben.

A világ egyik legnagyobb energiavállalatán kívül a 34 500 négyzetméteres Agora Hub épülete biztosít helyet a HB Reavis új szolgáltatásainak is: a kisebb cégekre és szabadúszókra fókuszáló HubHub közösségi irodának, valamint a rugalmas tereket és bérleti feltételeket kínáló Qubes-nak.

Az Agora Hub látványterve
Fotó: HB Reavis

Az Agora Budapest projekt első két épülete, az Agora Tower és az Agora Hub közel 60.000 négyzetméternyi bérbe adható irodaterületet kínált összesen, melyből az Agora Hub-ot immár 100 százalékban bérbe adták, míg az Agora Towerben további 6000 négyzetméternyi kiadó irodaterület érhető el.

A munkakörnyezetek kialakításakor a HB Reavis szem előtt tartja a jövőben ott dolgozó emberek jó közérzetét, és külön hangsúlyt fektet az új közösségek kialakítására is. Ezen tervezési alapelvek segítségével, a szimpla épületek olyan terekké válnak, ahol az egészség és a produktivitás az elsődleges, a közösség kiemelkedő szerepet játszik, a változatos funkciók miatt pedig az itt lakók és áthaladók életére is pozitív hatást gyakorol.

Az Agora Budapestben a BP szakemberei a legkorszerűbb irodakialakítási megoldásokkal hozhatnak ki még többet a munkahelyi élményből, az épületek „aktív dizájnja” (pl.: a látható lépcsőházak) pedig az egészségükre is jó hatással bír. A projekt összes elemét a BREEAM és a WELL fenntarthatósági kritériumok alapján tervezik és kivitelezik.

A fejlesztőt a DLA Piper Hungary, míg a bérlőt a CBRE Hungary és a Baker McKenzie képviselte a megállapodás során.

Mindent megtesznek a dolgozókért

Az új, emberközpontú szemlélet ölt testet a HB Reavis pozsonyi irodaházában is. Az ingatlanfejlesztő társaság a szlovák főváros új üzleti negyedét építi: a New Nivy városrész a tervek szerint 30 ezer embernek biztosít majd munkateret. A cég új székházának otthont Twin City irodakomplexumban mindent a dolgozók kényelmének rendeltek alá.

 

HB Reavis Agora Budapest BP iroda
Kapcsolódó cikkek