Ingatlan

Erős félévet zárt a BIF

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. az első fél évben 1,11 milliárd forint adózott eredményt ért el, 26 százalékkal többet mint egy éve – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A Társaság konszolidált szinten 2019. első félévében mintegy 1.127 millió forint adózás előtti eredményt ért el, amely mintegy 260 millió forinttal, azaz 30 százalékkal haladja meg a 2018. első félévében produkált eredményt – áll a cég Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett jelentésében.

A cég Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint készített, 2019. június 30-ával végződő időszakra

vonatkozó konszolidált, nem auditált Pénzügyi Kimutatásaihoz készült beszámolója szerint a növekedés jelentős mértékben a Vigadó Palota Irodaház bérbeadásának köszönhető, de kisebb javulás látható a Vigadó Palotán kívüli iroda-ingatlanportfólió vonatkozásában is.

Fotó: AFP

A cégcsoport által 2019. első félévében elért értékesítés nettó árbevétel nagy részét az ingatlanok bérbeadásából származó bérleti, parkolási és üzemeltetési díjbevételek adták, mintegy 70 százalékban.

30 százalékos arányt képviseltek a tárgyidőszaki árbevételen belül a Harsánylejtő építési telkek és társasházi lakások értékesítéséből származó bevételek is.

2019. első hat hónapjának értékesítés nettó árbevétele összesen mintegy 2.662 millió forintot tett ki, ami közel 76 százalékos növekedést mutat az előző év első félévi árbevétel adatához képest.

Az ingatlanhasznosításból származó bevételek a magasabb kihasználtságnak és az érvényesített díjemeléseknek köszönhetően emelkedtek.

Az előző év azonos időszakához viszonyítva az építési telkek és lakások értékesítéséből származó bevétel jelentősen (+308 millió forint) nőtt, főként a tárgyidőszakban realizálódott Harsánylejtő társasházi lakásértékesítéseknek köszönhetően.

A fentiek eredményeként a tárgyidőszaki adózott eredmény 28 százalékkal, 1.110 millió forintra nőtt a bázisidőszaki mintegy 867 millió forintos értékről.

 

Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt nyereség ingatlan
Kapcsolódó cikkek