Ingatlan

Toplokáció lett Magyarország

Több mint százmillió euró értékű új befektetési szándékot jegyeztek az Expo Real magyar standján.

Nagy a Magyarországon befektetők étvágya, a hazai intézményi szereplők és ingatlanalapok mellett töretlenül nő az érdeklődés az európaiak és immár az ázsiaiak részéről is – összegezte a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a müncheni Expo Realon szerzett tapasztalatait a Világgazdaságnak Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke. Mint mondta: látszik, hogy szerte Európában konjunktúra van az ingatlaniparban, a müncheni kiállítás rekordot döntött a kiállítók és a látogatók számát tekintve.

Magyarország kifejezetten jó gazdasági mutatókat produkál, ráadásul a piaci lehetőségek is kedvezők, ami a vártnál is nagyobb érdeklődést generált a hazai projektek iránt.

A magyar standon ötmilliárd eurónyi ingatlanfejlesztési projektet mutattak be, és több mint százmillió euró értékű új befektetési szándékot jegyeztek.

Takács Ernő úgy fogalmazott, hogy az európai ingatlanbefektetési piacon Magyarország toplokáció lett, ahol az állami és a magánszektor egyaránt fejleszt. A befektetési piac tranzakciós forgalma immár három éve 1,5-1,7 milliárd eurót ér el. A cél nem felülmúlni, hanem ezen a magas szinten stabilizálni az előző évi volument.

Fotó: Pixabay

A nemzetközi befektetők az irodai és ipari ingatlanfejlesztések iránt érdeklődnek fokozottan. A kormányzat elkötelezte magát az infrastruktúra továbbfejlesztése mellett, ez pedig ingatlanpiaci felértékelődést indukál. A legnagyobb ingatlanfejlesztő társaságokat tömörítő szakmai egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy a hazai piac egyre inkább fel tud zárkózni a lengyel és a cseh szektorhoz. További előrelépés lehet majd a vidék remélt fellendülése, amellyel kapcsolatban óriási a várakozás, de egyelőre az ígért autópálya- és vasútépítésre, valamint a Modern városok program keretén belüli ipartelepítésre várnak a befektetők.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatják

ingatlanfejlesztés Expo Real Takács Ernő ifk ingatlanbefektetés
Kapcsolódó cikkek