Ingatlan

Kényelmi szolgáltatásból kényelmetlenség

A tulajdonosok közül többen arról értesültek, hogy az Elmű fizetési felszólításokat küld, de nem az ő címükre, hanem a beruházónak.

Kényelmi szolgáltatásként ajánlotta fel az épülő BudaPart városnegyedben nemrég átadott két lakó­épületben lakást vásárlóknak a beruházó cég, a BudaPart Albellus Kft. a mérőórák átíratásának ügyintézését az ingatlanok birtokba adásakor. A tulajdonosok közül többen nemrég arról értesültek, hogy

az Elmű fizetési felszólításokat küld, de nem az ő címükre, hanem a beruházónak, ugyanis a mérők több lakás esetében még mindig nincsenek átírva.

A problémát tapasztalva a beruházó cég is a személyes ügyintézést javasolta a tulajdonosoknak – tájékoztatták a Világgazdaságot –, de ez nem minden esetben volt sikeres, mert a birtokbaadási jegyzőkönyvben több készülék gyári számát elírták.

Fotó: Kallus György / VG

Néhány esetben az ügyintézési folyamat adathiba vagy hiány miatt elakadt a szolgáltatónál – ismerte el megkeresésünkre az épületek beruházója, hozzátéve, hogy a pandémiás helyzet jelentősen megváltoztatta az ügyintézési lehetőségeket, azok kizárólag az online ügyfélszolgálati felületre terelődtek át, személyes adategyeztetésre nem volt mód.

A szerződéskötés hiányosságai miatt keletkezett hátralékokat a kikapcsolások elkerülése érdekében a társaság időközben megfizette az áramszolgáltatónak, egyetlen esetben mégis megtörtént a kikapcsolás számlakézbesítési hiba miatt. (A beruházó cég szerint gyors megoldás született a közreműködésük eredményeként.) A lakóknak ugyanakkor a szerződéskötési folyamat újraindítását javasolták – kaptuk válaszul –, ehhez a részletes tájékoztatást és dokumentációt megküldték, hogy egyénileg elintézhető legyen az átírás azokban az esetekben is, amelyeknél még nem történt meg a szerződéskötés.

A Kopaszi-gát mellett formálódó új városnegyedben kialakult helyzettel kapcsolatban múlt hét végén megkerestük az érintetteket, azóta felgyorsultak az események, a hónapok óta húzódó problémára sikerült gyors megoldást találni.

 

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

BudaPart Albellus ingatlan
Kapcsolódó cikkek