A megváltozott pénzügyi környezetben koránt sincs könnyű dolga azoknak a kisbefektetőknek, akik fix hozamú befektetést szeretnének, hiszen a bankbetétek után az elszálló miatt, már az állampapírok hozama sem igazán vonzó. De ha rendelkezünk néhány tízmillió forintos alaptőkével, már komoly profittal kecsegtető befektetési lehetőség nyílik meg előttünk, ráadásul még a magas kockázat rémével sem kell megküzdenünk.

Az inflációs környezet egyre jobban kihat a piacra

Nagy változás, hogy a laza monetáris, és fiskális politika hatására az inflációs kockázatok jelentős mértékben emelkedtek. Bár még kérdéses, hogy átmeneti emelkedésről vagy tartós fordulatról beszélhetünk-e, de az biztos, hogy az elkövetkező időszakban a reálhozam lesz az a mérőszám, amely megkülönbözteti a valódi befektetést az annak látszó dolgoktól! A döntéseknél most még fontosabbá válik a kérdés, hogy a kiválasztott eszközök kellő védelmet biztosítsanak-e az infláció ellen. Ezért javasolt elsősorban a reáleszközben gondolkodni a magasabb hozam reményében.

Az aranyat és a műkincs aukciókat illetően nincs változás, de ezekhez már kisebb tőkével is hozzáférhetünk. Ugyanakkor, ha legalább 25-30 milliós összeget is be tudunk fektetni, már elérhetővé válik számunkra a komolyabb képzésének eszköze.

Bár ez a tőke sem mondható nagynak a Four Generations Property mégis olyan szintű ügyfélstátuszhoz juttat minket, amelyen keresztül megnyílik előttünk az a piaci szegmens, amihez hagyományos módon nem férhetnénk hozzá. A konstrukció további nagy előnye a kényelem, valamint az erős szakmai háttér. A főbb jellemzői pedig a jelentős akár 50%-os árelőny és az akár 80% likviditási mutató!

Persze ha a Four Generations Property mellett döntünk, akkor el kell fogadnunk az akár 8-10 éves futamidőt is. De cserében a szolgáltatás fix díjjért vehető igénybe, nem kell rejtett költségekkel és extra kiadásokkal számolnunk. Továbbá mentesülünk a bérbeadási kényszertől, a hasznosítással járó kockázatoktól, és a bonyolult adminisztrációjától is.

Sőt a vagyongyarapításba egyszerűen bevonhatjuk lakástakarék-pénztári megtakarításainkat és automatikusan élvezhetjük az 50%-os illetékkedvezmény előnyét is, mindezt dedikált tanácsadók támogatásával.

Fotó: fourgenprop.com

Mi az „ára” ennek a rengeteg kedvezménynek?

Ilyen jelentős, az 50%-ot is elérő árelőny mellett úgy lehetséges ingatlanhoz jutni, hogy belépünk az úgynevezett életjáradékos ingatlanok piacára. Fontos tudni, hogy az életjáradéki szerződés NEM egyenlő a tartási (köznapi nevén eltartási) szerződéssel. Az életjáradék esetében a befektetőnek nincs gondozási kötelezettsége, mert azt egy előre meghatározott egyszeri vagy rendszeres összeg kifizetésével kiváltja. Így egy teljesen tisztán üzleti megállapodás jön létre mindkét fél számára.

Az ilyen, életjáradékos ingatlanokban olyan idős emberek élnek, akik a befektetőknek adott (már említett), 40, 50, 60%-os árengedményért mindössze a lakhatásuk fenntartását kötik ki a szerződésben. Ez több, más esetekben nem tapasztalt előnnyel jár a befektetők számára.

A kulcsszó az árelőny. Mivel az ingatlan piaci értékének csupán töredékét kell kifizetnünk, nem kell aggódnunk az esetleges átmeneti árcsökkenések és árbuborék miatt, hiszen a tőkét érintő veszteség lehetősége közel nullára csökken.

Továbbá mivel a piaci árnak hozzávetőleg a felét, esetleg még ennél is alacsonyabb összeget kell befektetnünk, a megtérülési idő is ilyen mértékben csökken: ez akár feleannyi vagy még alacsonyabb időtartam is lehet, mint a hagyományos, kiadási célú hasznosításnál.

De tekinthetünk úgy is erre a jelentős árkedvezményre, mintha előre megkapnánk 10, 12, 15 évre járó bérleti díjat - méghozzá egy összegben. Így ezeknél az ingatlanoknál a hasznosítási, kiadási kényszert és az ezekben rejlő buktatókat bizony hosszú időre el lehet felejteni. Sőt, komoly lehetőségek rejlenek a módozatban az adóoptimalizálás témakörében, a jelentős illetékkedvezményről már nem is szólva.

Azoknak, akik élni szeretnének ezzel az innovatív lehetőséggel, a legjobb ha a Four Generations Property SE kifejezetten erre a célra kidolgozott szolgáltatását veszik igénybe. Ők ugyanis egy kockázatredukálás mellett nyújtják az ügyfeleknek kiemelt profitrealizálás lehetőségét. További előny, hogy a tőkeigény jóval alacsonyabb, mint a hagyományos esetekben és akár 80%-os likviditási mutatót is elérhetünk a konstrukciótól függően.