Ingatlan

A Magyar Király lesz az új gyémánt a nemzetközi láncban – fotók

Idén nyártól a székesfehérvári Hotel Magyar Király franchise-megállapodás keretében csatlakozik az Accor szállodaipari csoporthoz.

Az Accor csoport franchise-megállapodást kötött a tulajdonos Balance-99 Zrt.-vel a székesfehérvári négycsillagos Hotel Magyar Király szálloda működtetésére.

Mercure Székesfehérvár Magyar Király
Fotó: Mercure Székesfehérvár Magyar Király

A Mercure Székesfehérvár Magyar Király két szinten 79 modern és kényelmes szobát és négy lakosztályt kínál. A vendégek számára bisztró hangulatú étterem, illetve a székesfehérvári várfal eredeti köveiből kialakított Wine Bar is rendelkezésre áll, az üzleti utazók pedig közel 700 négyzetméternyi tárgyalótermi kapacitást használhatnak. 

A Zichy-palotának is nevezett klasszicista stílusú palota az 1820-as évek elején épült a neoklasszicista építészet magyarországi kulcsfigurája, Pollack Mihály közreműködésével. Az épület 1870 óta szállodaként működött, de az 1949-es államosítás után más funkciót kapott. Szállodaként 1958-ban nyitották meg újra, majd 1990-ben visszakapta eredeti nevét is.

Az évek során a szállodát többször átalakították és felújították, legutóbb 2010-ben. 

Nagy örömünkre szolgál, hogy az Accorral dolgozhatunk együtt. Örülünk, hogy Székesfehérvár történelmi szállodája egy ismert nemzetközi márkára építhet, amely magas színvonalú vendégélményt nyújt az utazóknak

– mondta Molnár Albert, a szállodát tulajdonló Balance-99 Zrt. vezetője. 

A Mercure Székesfehérvári Magyar Király könnyen megközelíthető, nemcsak a helyiek, hanem a Budapesten, a Balaton környékén élők vagy az ország más részeiről érkezők számára is.

 

Hotel Magyar Király Accor Székesfehérvár
Kapcsolódó cikkek