Kiskereskedelem

Ebben az évben elkészül az Auchan új központja

Az üllői Goodman Airport Logistics Centre alapkövét három hónappal ezelőtt rakták le.

Magyarország legnagyobb logisztikai központját fejleszti az Auchan kiskereskedelmi láncnak a Goodman. A bő 87 ezer négyzetméteres zöldmezős beruházást az idén át szeretnék adni. Az üllői Goodman Airport Logistics Centre alapkövét három hónappal ezelőtt rakták le. Ha elkészül, a létesítmény egyaránt főszerepet játszik az Auchan meglévő és tervezett áruházai élelmiszer- és nem élelmiszer jellegű termékeinek logisztikájában, valamint a cég országos online kereskedelmi tevékenységének támogatásában.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója közleményében úgy értékelt, hogy az új létesítmény hosszú távon segíti a cég többcsatornás kereskedelmi modelljét. A több milliárd forintos projekt a környékbeliek százainak ad majd munkát, és hatékony hátteret biztosít az Auchan magyarországi tevékenységéhez.

A Goodman portfóliójába mintegy 88 ezer négyzetméter raktár- és irodaterületet tartozik Gyálon és Üllőn. Az Auchannak fejlesztett létesítménnyel tehát kétszeresére nő magyarországi ingatlanállományának mérete. A cég jelezte, hogy a helyszínen igény esetén egy újabb 20 ezer négyzetméteres csarnok építésére is lehetőség van.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

 

Auchan logisztikai központ Goodman
Kapcsolódó cikkek