Kiskereskedelem

Csapvizet árulnak egy soproni pizzériában

A frissítő ital ára decinként 30 forintba kerül. A Világgazdaság megkereste az érintett éttermet, ahol elismerték, hogy díjat számolnak fel a termékért.

Egészen érdekes dologra bukkant a Világgazdaság egyik olvasója Sopronban. Szerkesztőségünkbe eljuttatott fotóján ugyanis az látszik, hogy egy pizzéria itallapján a népszerű üdítők mellett csapvizet is árusítanak, ráadásul decijét 30 forintért.

Fotó: VG

Megkerestük az ügyben az éttermet, hogy megtudjuk, mégis milyen megfontolásból árusítanak csapvizet, és mi alapján árazták be a terméket, választ azonban nem kaptunk. Ugyanakkor az étterem hivatalos Facebook oldalán egy vendég bejegyzésére a pizzéria tulajdonosa a következő szöveget tette közzé:

Mi nem azért vagyunk nyitva, hogy a másnaposan hömbölgő egyedek gyomorpanaszait enyhítsük egy jó hideg csapvízzel, egy jó árnyékos teraszon, ahol jól esik pihenni órákon át. Az hogy gyerekeknek és gyermekes családoknak, törzsvendégeknek és kedves, kulturált vendégeknek soha nem számoltuk fel pénzt a csapvízért az egy másik kérdés.

Frissítés:

Idő közben megérkezett az étterem válasza. Jankovics Balázs a pizzéria üzletvezetője levelében elismerte, hogy szerepel csapvíz az itallapjukon, amit viszont nem a mosdóból kínálnak, hanem igény szerint jéggel , citrommal egy felszolgáló viszi az asztalhoz. Elmondása szerint a családoknak, gyerekeknek, törzsvendégeknek nem számolnak fel díjat a vízért.

„Vannak olyan vendégek, akiknek viszont igen, ez nem véletlen. A VOLT Fesztiválon elfogyasztott italok és egyéb szerek hatására sajnos igen sok fiatal kerül olyan állapotba, hogy nem lesz kívánatos vendég. Mi nem azért dolgozunk, hogy például egy 15 fős társaság a teraszunkon ingyen csapvíz és 2 db felszeletelt pizza társaságában kikészítse a felszolgálót 3-4 órán keresztül. Ők nyilván megtehetik ezt, mi pedig asszisztálunk hozzá. Hát nem!” – írta az üzletvezető.

 

 

étterem deci csapvíz
Kapcsolódó cikkek