Kiskereskedelem

Az éves halfogyasztás 30-35 százaléka az év végére esik

Az éves haltermelés 81 százalékát a ponty, 15-16 százalékát a harcsafélék teszik ki.

Az éves halfogyasztás 30-35 százaléka év végére esik – közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője szerdán az M1-en.

Lévai Ferenc azt mondta, hogy

Magyarországon egy ember évente átlagosan 6,7 kilogramm halat eszik, pedig hetente legalább egyszer kellene halat fogyasztani.

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

A halfogyasztás azonban emelkedik, ami annak is köszönhető, hogy nő a halak feldolgozottsági foka, és a húsfélék árának 13 százalékos emelkedésével szemben a hal ára két éve nem emelkedett Magyarországon

– tette hozzá.

A szóvivő beszélt arról is, hogy az éves haltermelés 81 százalékát a ponty, 15-16 százalékát a harcsafélék teszik ki. Az idei ponty a kevés takarmányozás miatt nagyon jó minőségű lett, az afrikai harcsa pedig a második legjobb minőségű Európában – emelte ki Lévai Ferenc.

halfogyasztás
Kapcsolódó cikkek