Egyre többet spórolnak a magyarok a rendkívül magas miatt, és egyre többen nézik meg alaposan, milyen akciókkal, kuponokkal tudnak egy kis pénzt megtakarítani. A Rossmann+ VIP program adatai szerint a helyzet tudatosabbá teszi az embereket, egyre többen akarnak spórolni akár egy-egy termék árán is, a legnépszerűbb az a kupon, amellyel a vásárlás végösszegéből 10 százalék takarítható meg. A közlemény szerint a vásárlóknak különösen azok a kedvezményprogramok tetszenek, amelyeknek könnyen érthetők a feltételei, és azonnali kedvezményekre válthatók a kuponok. A témában készült VG Podcastet ebben a cikkben hallgathatja meg

Man,With,Accounting Percentage,Symbol,And,Laptop
Man With Accounting Percentage Symbol And Laptop
Fotó: Andrey Popov

„Egyértelműen látható az elmúlt év változásaiból, hogy az emberek tudatosabbá váltak, és keresik az extra spórolási lehetőségeket. Az olyan alkalmakkor, mint például a Glamour napok, megugrik a mi forgalmunk is, és a vásárlók nemcsak az újságban szereplő kuponkedvezményeket veszik igénybe, hanem azt a 10 százalékot is” – magyarázta Szabó Karolina, a drogérialánc CRM és ügyfélszolgálati managere. 

Úgy látjuk, hogy minél többet költ valaki, annál inkább tudatos

– tette hozzá. Szintén új trend, hogy az applikációkban a vásárlók szeretnék látni a költéseiket és a megspórolt összegeket is. „A vásárlóknak igénye van arra, hogy ne csak spóroljanak, pontosan tudni szeretnék, mennyit takarítottak meg. A drogérialáncnál a shopping history alig egy hónapja elérhető, de már több mint 300 ezren böngészik rendszeresen, mikor mennyit takarítottak meg a program segítségével – mondta.

Új korszak: drónnal viteti házhoz a Rossmann a vécépapírt

Már a tesztrepülés is megvolt, a pilóta nélküli jármű több mint 15 kilométert repült 50 kilométer per órával.