A jelzett árcsökkentés nem képezi a Lidl akciós árpolitikájának részét – ezt a német diszkont közölte a Világgazdasággal. Lapunk azért kereste meg a piacvezető kiskereskedelmi láncot, mert furcsa akcióra bukkantunk a kalocsai boltjukban: a 800 grammos 12 százalékos tejfölt négy, tehát 4 forinttal áraztak le, 879-ről 875 forintra. 

Járdi Roland, Lidl, akció, tejföl, 4, forint
Fotó: Járdi Roland / Világgazdaság

Ez gyakorlatilag kimutathatatlan, 

0,45 százalékos engedmény.

A Lidl most megköszönte lapunk észrevételét és azt írta, hogy a munkatársai kivizsgálták az esetet, amit egy egyedi technikai hiba okozott. Ezt a cég kollégái időközben orvosoltak. „Tájékoztatásul szeretnénk jelezni, hogy a jelenlegi 4 forintos csökkentést megelőzően a szóban forgó termék ára két lépcsőben 110 forinttal lett olcsóbb március hónapban” – tették hozzá. Azt is aláhúzták, hogy a Lidl Magyarország törekedve az innovációra és az esetleges hibák elkerülésére, elkezdte bevezetni áruházaiban a digitális ártáblákat, amelyek lehetővé teszik az akciók és egyéb információk valós idejű módosítását. 

Ezzel egyidejűleg megszűnik az új árak kinyomtatásának és az üzletekben való elhelyezésének folyamata,

amely annak összetettsége okán magában rejtheti az áruházakban dolgozó munkatársak hibázásának lehetőségét.

Itt az év akciója: négy forinttal csökkentette a tejföl árát a Lidl

Ilyet is ritkán látni: a kiskereskedelmi lánc 4 forinttal akciózta le a 800 grammos kiszerelésű, 12 százalékos tejföl árát.