Szeptember elsején tovább emelkedik a gázolaj nagykereskedelmi ára – írta meg a Holtankoljak. Az üzemanyagár-figyelő portál felhívta a figyelmet, hogy mindez várhatóan a kiskereskedelmi árképzésbe, tehát a töltőállomások árazására is hatással lesz.

benzin, dízel, gázolaj
Tovább emelik a kutak az üzemanyagárat, péntektől 4 forinttal drágul a dízel. Fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet

A friss információk szerint péntektől 

bruttó 4 forinttal kell többet fizetni a kutakon a gázolaj literjéért.

Öröm az ürömben, hogy a benzin ára nem változik, tehát a szeptember is az augusztus végi árakon kezdődik. Az átlagárak péntektől az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin – 642 forint/liter,
  • gázolaj – 655 forint/liter.

A héten már másodjára jelentenek be áremelkedést a töltőállomások. Legutóbb hétfőn tették közzé, hogy szerdától, azaz mától a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára bruttó 5 forinttal emelkedik. A benzin ára változatlan maradt.

A héten biztosan befejeződnek az árváltozások a kutakon, több emelés nem lesz. Jövő hétfőn már érkeznek az újabb hírek arról, mi várható az üzemanyagárak alakulásában.

Mol-finomító: két hónapja tart a karbantartás Százhalombattán, de eddig nem tűnt fel senkinek

A Dunai Finomítóban július eleje óta zajlik a karbantartás. A Mol most elárulta, mikor végeznek a munkálatokkal. Ahhoz képest, hogy tavaly az egyik legnagyobb botrányt éppen a százhalombattai finomító elhúzódó javítása okozta, ezúttal semmiféle rendkívüli helyzet nem állt elő.