A SPAR Magyarország folytatja eddigi napelemes beruházásait, ennek mentén a jövőben is olyan fejlesztéseket tervez, amelyekkel hozzájárul a vállalat karbonlábnyomának csökkentéséhez.

Fotó: SPAR Magyarország

A SPAR hálózatán belül négy áruház áramellátását támogatja kiépített napelem rendszer. Mindegyik kis erőmű 50 kW-os teljesítményű, éves szinten együttesen 230-240 MWh villamos energiát termelnek, amellyel az adott üzlet teljes fogyasztásának 12-13 százalékát fedezik. 

A modernizált SPAR üzletek belső tereiben energiahatékony kereskedelmi hűtésrendszerek, ajtózott hűtőbútorok segítik a még takarékosabb áramfogyasztást, az épületek homlokzati hőszigetelése pedig további megtakarítást eredményez az energiafelhasználás területén.

Az üzletek felújításakor szinte minden alkalommal megtörténik a nyílászárók cseréje is. Mindez együttesen azt eredményezte az energiafogyasztás érzékelhető csökkenését.

A leendő beruházásaink esetében is ragaszkodunk ahhoz az elvhez, hogy ahol csak lehet, napelemes energiaforrást is felhasználjunk egységeink működtetéséhez, így ennek mentén tervezzük a jövőbeli fejlesztéseinket is

– mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Megint kitört az árháború itthon: az Aldi a nyomába eredt a SPAR-nak

Érkeznek a válaszlépések a boltoktól az elkeserítő kiskereskedelmi helyzetre. Az Aldi szerda délelőtt immár a hatodik tartós árcsökkentését jelentette be. Az erről kiadott közleményben a német hátterű diszkont azt írta, hogy az átfogó intézkedéssel a vásárlókat kívánja segíteni.