BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási botrány Ferihegyen: órákon át étlen-szomjan várták a hazautat a pórul járt utasok

Tizenkét órán át várakoztak a SunExpress utasai a Budapest Airport tranzit területén. Teljes bizonytalanságban várták a hazautat.

Az elégedetlen tömeg miatt a rendőrségnek kellett kivonulnia a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyaba tartó járata az utasok elmondása szerint technikai okok miatt nem indult el időben és órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitban – írja az Utazomajom.hu

_CZ_0578, ferihegyi repülőtér
Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

 

A portál szerint péntek 23.25-kor poggyász nélkül kiengedték az utasokat a tranzit zónából és 4.30-ra kellett visszaérni a terminálba. Az ügyben megkerestük a Budapest Airportot, egyelőre még nem kaptunk választ.

Eredetileg pénteken 11.35-kor indult volna el a Sun Express Antalyaba tartó járata, de az indulás lehetséges időpontját folyamatosan eltolták. 

Először 12.00-ra, majd műszaki hibára hivatkozva közölték, hogy 13.00-kor újabb tájékoztatást adnak. Ekkor átírták 16.00-ra az indulás dátumát. 

A 140 fős utazóközönség ekkora már nem bírta a feszültséget, a helyszínen kaptak ropogtatni valókat, vizet majd 17 óra körül közölték velük a reptér illetékesei, hogy még mindig nem tudnak semmi biztosat mondani.

Később este fél nyolckor kaptak egy vouchert és kiengedték az utasokat a food court-ba étkezni. Ám egy utas szerint a vouchert egy este kilenckor bezáró étteremben lehetett felhasználni, de a nagy tömeget képtelenség volt ellátni. Terhes nők, gyerekek és idősek is voltak az utasok között, sőt olyanok is, akiknek a gyógyszerei a poggyászban vannak.

Végül a gép június 21. 11.35 helyett június 22-én reggel 6 órakor 19 órás késés után minden gond nélkül rendben felszállt az utasokkal és 08.53-kor landolt is Antalyában.

A magyar állam visszavásárolta a ferihegyi repülőteret

Történelmi tranzakció, mostantól újra magyar tulajdonban van a Budapest Airport Zrt. A rendkívüli bejelentést ezekben a percekben tette meg a magyar kormány részéről a Nemzetgazdasági Minisztérium. Bemutatjuk, hogyan jutottunk el a ferihegyi repülőtér visszavásárlásáig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.