BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dráma a magyar meccs után: meghalt egy rendőr, aki Orbán Viktor konvoját kísérte Stuttgartban

Egy rendőr meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy közlekedési ütközésben, miközben Orbán Viktort kísérte Németországban.

A baleset hétfőn délelőtt történt, egy nappal azt követően, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke végignézte a magyar csapat meccsét Stuttgartban – írta a Reuters. A magyar miniszterelnök a repülőtérre tartott.

EURO 2016 - Germany departure
baleset
konvoj
A konvojt kísérő rendőrbe csapódott egy figyelmetlen sofőr / Fotó: DPAa Picture-Alliance via AFP

A helyi közlekedési rendőrség motoros osztaga hétfő délelőtt a repülőtérre kísérte a kormányfőt, amikor egy 69 éves sofőr, aki nem tudott arról, hogy egy kereszteződést lezártak, megpróbált bekanyarodni, ekkor ütközött neki a motoros rendőrnek. A baleset következtében a rendőr motorkerékpárja nekiesett a 27 éves kollégája motorjának. A 61 éves férfi a kórházban halt bele sérüléseibe, míg a fiatalabb rendőr súlyosan megsérült.

Mélyen megdöbbentett minket a baleset. Kollégánk halálának tragikus körülményei belénk fojtották a szót, és az egész stuttgarti rendőrséget a végletekig lesújtotta 

– idézi a Reuters Markus Eisenbraun rendőrfőnököt. 

A ludwigsburgi rendőrség, amely átvette az eset kivizsgálását, tanúk jelentkezését várja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.