Három helyszínhez kapcsolódnak az Utolsó csepp elnevezésű fesztivál november 28--30. között megrendezésre kerülő programjai. A központ a Duna mozi lesz, ahol prózai és táncszínházi előadások láthatók majd, így egyebek közt a József Attila Színház stúdiósainak Artur Schnitzler-féle, Körtánc című előadása. A Szindbád moziban főiskolás vizsgafilmeket, animációs filmeket mutatnak be -- egyebek közt a Szellemkép Szabadiskola és a Magyar Iparművészeti Egyetem vizuális kommunikáció tanszékének munkái --, és lehetőség nyílik arra is, hogy a közönség beszélgethessen a fiatal filmesekkel.
A fesztivál szponzorai nagyrészt barterekkel támogatják a rendezvénysorozatot. A Budapest Film térítésmentesen bocsátotta a fesztivál rendelkezésére a két mozit, a Soros Mobiltechnika pedig a hang- és fénytechnikában nyújt segítséget -- tájékoztatta lapunkat Farkas Andrea főszervező, aki szerint a profi kivitelezéshez legalább 5 millió forintra lenne szükség. Ehhez képest 1 millió forint állt rendelkezésükre az idén. Tavaly napi 1000-1500 érdeklődő vett részt a fesztiválon, most is hasonló látogatottságra számítunk -- tette hozzá.
A fesztiválon 16 művészeti iskola képviselteti magát, egyebek közt a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Mezei Mária Művészeti Iskola, az Óbudai Képzőművészeti Szakközépiskola, illetve a Goór Nagy Mária Színitanoda is. A programokra -- amelyek mindennap délután öt órától éjfélig tartanak -- ingyenes a belépés.