Közélet

Feljelentés a KGI vezetői ellen

Különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben elkövetett csalás, sikkasztás és hűtlen kezelés miatt Mujzer János megbízott főigazgató feljelentést tett a Környezetgazdálkodási Intézet (KGI) volt vezetői ellen -- hangzott el csütörtöki tájékoztatóján. Az ügyészségnek eljuttatott csomag 500 millió forint felhasználásának felülvizsgálatát kéri, amelyet a gyanú szerint "elkótyavetyéltek".

Mujzer János megbízott főigazgató szerint biankó szerződések után fizettek, teljesítés nélküli számlákat honoráltak, és ugyanazt a tevékenységet más elnevezéssel több alkalommal is elszámolták a KGI-ben, amelynek volt vezetői ellen tegnap feljelentést tett az ügyészségen. Beadványában konkrét jogügyletek felülvizsgálatát és kifizetett számlák teljesítésének ellenőrzését kérte a hatóságtól, hogy a sikkasztás és a hűtlen kezelés gyanúja megállapítható legyen.Mujzer János utalást tett arra, hogy az intézetet a Környezetvédelmi Minisztérium előző vezetése alatt kézi vezérléssel irányították. A Szófia utcai épületben dáridók zajlottak, ahol libériás inasok szolgálták fel a pezsgőt és a kaviárt, és "az úri közönség a retikülbe pakolta a süteményt" -- fogalmazott. A megbízott főigazgató szerint az intézetben értelmetlenül pazaroltak, egyesek "úgy loptak, mint a szarkák" (még néhány nappal ezelőtt is tetten érték az egyik alkalmazottat, akit átadtak a rendőrségnek). Mujzer Jánost meglepte az is, hogy a tudományos tanácskozásokon "itatták a népet borral, miközben az elnököt és a minisztert dicsőítették".A megbízott főigazgató 500 milliós jogtalan áfa-visszaigénylés gyanúját is megfogalmazta a kisgazda vezetésű intézet ügyleteivel kapcsolatban.A KGI új vezetése megkezdte a rendcsinálást: eddig négy ember távozott "önként", de mától már elbocsátások is várhatók. A megbízott főigazgató felmondta a Szófia utcai palota tízéves, évi 100 millió forintos bérleti szerződését, és takarékos gazdálkodást ígért: több munkatárstól már visszavették a használatukba adott nagy értékű autókat, melyeket igen drágán üzemeltettek. Felmondták a külsős szerződések egy részét, s ezeket a feladatokat belső munkatársakra bízták ötször kevesebb díjazásért.


"Mindenki ivott, mindenki evett" Különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben elkövetett csalás, sikkasztás és hűtlen kezelés miatt Mujzer János megbízott főigazgató feljelentést tett a Környezetgazdálkodási Intézet (KGI) volt vezetői ellen -- hangzott el csütörtöki tájékoztatóján. Az ügyészségnek eljuttatott csomag 500 millió forint felhasználásának felülvizsgálatát kéri, amelyet a gyanú szerint "elkótyavetyéltek". Bartus László-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek