Közélet

Kötvénykibocsátás még novemberben

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) november 30-ával reorganizációs hitelt kap a Hivatásos Labdarúgó-alszövetségtől (Hlasz) -- tudta meg a Világgazdaság. Ha a hitelt nem fizeti vissza határidőre az egyesület, akkor a klub feletti rendelkezési jog akár a Hlaszhoz is kerülhet. Torgyán József földművelésügyi miniszter így elvesztheti rendelkezési jogát a Fradiban.

Reorganizációs hitelt igényelhetnek a professzionális csapatok a Hlasztól. Ezzel a lehetőséggel elsőként az FTC élt, amely 50 millió forintot kért. Áthidaló megoldásként, november 30-áig számlavezető bankjától az FTC kölcsönkénte ezt az összeget, amiből hat labdarúgót vásárolt. A Hlasz az FTC kereskedelmi banki hitelfelvételét garantálta.Ha a hitelt nem fizeti vissza az egyesület határidőre, akkor az adósság tőkévé, üzletrésszé válhat, amely akár azt is eredményezheti, hogy a klub feletti rendelkezési jog a Hlaszt illeti meg -- mondta Muszbek Mihály, az alszövetség gazdasági vezetője.A reorganizációs hitel két-, három-, négy-, illetve ötéves lejáratú, a kamatokat -- amelyek nagyságáról még nincs döntés -- évente kell majd fizetni.Az alszövetség november 30-val 500 millió forint értékben kötvényeket bocsát ki, amelyek további reorganizációs hitelfelvételhez nyújtanak fedezetet. Ezt az első kötvénycsomagot a Magyar Fejlesztési Bank jegyzi le. Az értékpapírok kibocsátója a Profi Liga Kft., amely a Hivatásos Labdarúgó Liga, azaz a hivatásos klubok tulajdonában lévő társaság. Nem az alszövetség tehát a kibocsátó, hanem az a vállalat, amely a televíziós közvetítési jogok bevételének is a címzettje -- hangsúlyozta a gazdasági igazgató.


A Hlasz tulajdona lehet az FTC A Ferencvárosi Torna Club (FTC) november 30-ával reorganizációs hitelt kap a Hivatásos Labdarúgó-alszövetségtől (Hlasz) -- tudta meg a Világgazdaság. Ha a hitelt nem fizeti vissza határidőre az egyesület, akkor a klub feletti rendelkezési jog akár a Hlaszhoz is kerülhet. Torgyán József földművelésügyi miniszter így elvesztheti rendelkezési jogát a Fradiban. Munkatársunktól-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek