A BS-sel húsz évig a francia cég rendelkezhet, a magyar állam csak a tizenkét évig tartó törlesztés idejére "száll be" a működési költségekbe. A hátralévő nyolc esztendő működtetési kockázata 100 százalékban a Bouygues-csoporté. A francia cég egy hét múlva kezdheti meg hivatalosan a kiégett BS lebontását. A munkagépek már hétfőn felvonultak a bontási helyszínre, a tervek szerint március-áprilisra teljesen eltüntetik a régi építményt, ezzel párhuzamosan pedig beszerezhetők az építéshez szükséges engedélyek.
A Bouygues 17 hónapot adott magának a tervezési és építési munkálatokra, melynek eredménye egy -- az eseményektől függően -- 2,5--20 ezer férőhelyes komplex sport-, rendezvény-, koncertcsarnok lesz. Egy atlétikai versenyre 6 ezer, egy jégkorongmérkőzésre 10 ezer, egy koncertre pedig -- a mozgó, variálható kulisszáknak köszönhetően -- 20 ezer vendég válthat majd jegyet. Az épületben a francia cég a Népstadionra néző éttermet is kialakít.
Fürjes Balázs, a BS újjáépítéséért felelős miniszteri biztos azt mondta: a munkát példátlan módon segítette Baráth Etele szocialista képviselő "BS-törvény"-indítványa, melynek segítségével egyszerűsítési eljárás alá esik minden, a BS-ért hozott döntési és elbírálási folyamat.
Ami már biztos: 2002-ben tornász-, 2004-ben pedig fedett pályás atlétikai világbajnokság színhelye lesz a BS; a Bouygues rendezvénypartnere, a szintén francia Horode cég pedig már megkezdte a tárgyalást Tina Turner-, Britney Spears-, valamint Santana-koncertek lebonyolítására. A BS évente száz rendezvénynek ad majd otthont, a magyar állam húsz esetben "ingyen" rendelkezhet a BS termeivel.