Az MLL a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bozsik stadionbeli "sétáját", majd javaslatát követően döntött a szurkolótáborok nélküli mérkőzésrendezés mellett kedd este -- nyilatkozta lapunknak Buján Attila, az MLL fegyelmi bizottságának titkára. A helyszíni szemlét tartó rendőrség azzal indokolta döntését, hogy a Kispesti Football Club stadionjában sem megfelelően elkülönített vendégbejáró, sem pedig kétméteres kerítéssel körülvett vendégszektor nincs. Az egyesület ezenfelül ismételten nem készített a BRFK számára ún. biztonsági tervet. (A sporttörvényhez kapcsolódó 33/2001-es kormányrendelet szerint a kluboknak a mérkőzés rendezésével kapcsolatos biztonsági tervét legkésőbb tíz nappal a meccs előtt el kell küldenie az illetékes rendőrhatósághoz.)
A rendőrség kispesti pályabejárására azért került sor, mert a Kispest szombati, Videoton elleni mérkőzésén 250-300 szurkoló verekedett össze a stadion területén. A rendezők csak a rendőrség segítségével tudtak felülkerekedni a zűrzavaron. Samu Attila, a BRFK szóvivője elmondta: a Kispest előzetesen nem kérte a rendőrség stadionon belüli jelenlétét, ezért a rendőri beavatkozásért a klubnak költségtérítést kell majd fizetnie. Ennek összegéről a szóvivő egyelőre nem nyilatkozott. A csapat legutóbb ősszel, az UTE elleni ún. kiemelt mérkőzésre kért BRFK-biztosítást. Akkor az egyesület 1,2 millió forintot fizetett a rendőrségnek -- tudta meg lapunk Varga Sándortól, a Kispest technikai igazgatójától.
A sporttörvény előírásait és a 33/2001-es kormányrendeletet követve először a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ítélt labdarúgó-stadiont rangadó megrendezésére alkalmatlannak: amikor a rendőrség nem engedélyezte a Celldömölk--Haladás NB I/B-s mérkőzés április elsejei lejátszását (VG, 2001. március 29.). A rendőrség a mostanihoz hasonló okokra hivatkozva döntött úgy, hogy nem vállalja a meccs biztosítását.