Nem lesz kétoldalú találkozó Szájer József és Nagy Sándor között a parlamenti létszámcsökkentéshez szükséges jogszabály-módosításokról -- legalábbis így értelmezhetőek Kovács László szavai. Az MSZP elnöke pártja elnökségi ülését követően úgy fogalmazott: a Fidesz frakcióvezetőjének e témában megbeszélést szorgalmazó levele félreértésen alapul. Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt ugyanis a kétkamarás parlament megvalósítását jelölte meg az MSZP céljaként, amellyel együtt járna az Országgyűlés létszámának csökkentése. Ez nem két párt alkujának kérdése -- fogalmazott Kovács László. A pártelnök elmondta még: az MSZP szerint hatpárti tanácskozáson kellene megvitatni a kérdést -- szívesen kezdeményeznek ilyet --, ám ezt egy konzultációnak kellene megelőznie a civil szervezetekkel.
Kovács László szerint egyébként a pártok tartózkodni fognak attól, hogy a ciklus végén megváltoztassák a választójogi törvényeket. Az ügy érdekessége, hogy bár valóban egyértelmű, a hasonló kérdésekben -- legyen szó a választójogi reformról részben vagy egészben, esetleg kiegészítve a kétkamarás parlament ötletével -- nincs esély a megegyezésre, Szájer József "meglepő" kezdeményezésére előző nap még nyitottabban reagált Nagy Sándor.
Az MSZP növekvő támogatását jelzi, hogy jól hangzó nevek "röppenek fel" mint a párt jelöltjei -- kommentálta Kovács László a Népszabadság azon értesülését, miszerint Doszpot Péter rendőr alezredest, a BRFK életvédelmi alosztályának vezetőjét az országos lista nyolcadik helyén indítanák a szocialisták a 2002-es választásokon. A pártelnök hozzátette: helyi és központi kezdeményezésre is folytatnak megbeszéléseket ismert személyiségekkel, de amíg nem készül el az országos lista, addig minden ilyen hír csak találgatás.