A hajdani Filmmúzeum helyén működött Broadway mozinak végre új gazdája és neve van. Az 1998-ban bezárt filmszínház sorsa sokáig bizonytalan volt, leginkább a mozivédők plakátjai emlékeztek meg róla. Pár hónapja aztán megkezdődtek a munkálatok az épületben, most pedig már új cégér hirdeti a bejárat fölött: Belvárosi Színház.

Mint Kele Miklós, a Komondor Holding Rt. elnök-vezérigazgatója lapunknak elmondta: a cég 2003-ban vásárolta meg az épületet a tulajdonos VII. kerületi önkormányzattól nettó 240 millió forintért. A döntésben szerepet játszott, hogy fontos célnak tekintik a kultúra támogatását, de gazdasági szempontból is kifizetődőnek tartják a vállalkozást.

Az épület felújítása megközelítőleg nettó egymilliárd forintba került. Ez az összeg nemcsak a külső és belső terek kialakítását fedezte, hanem az 520 férőhelyes színházterem és az ahhoz kapcsolódó fény- és hangtechnikai berendezések költségeit is. A befektetés megtérülési idejét 15 évre becsülik, s nemcsak a tulajdonosi jogokat kívánják gyakorolni, hanem az üzemeltetéssel is a részvénytársaság foglalkozik majd. Bár pontos adataik még nincsenek ennek költségeiről, reményeik szerint takarékos gazdálkodást valósíthatnak meg. Ezt az is szükségessé teszi, hogy a felújítás teljes költségét a részvénytársaság fedezte. Az előzetes költségvetésben 50-100 millió forint támogatással számoltak, de végül nem kaptak pályázati támogatást még az Országos Műemlékvédelmi Hivataltól sem. A VII. kerületi önkormányzat ígéretet tett arra, hogy a felújítás végére - a szemben levő zsinagóga mintájára - díszburkolattal és díszlámpákkal látja el a színház körüli járdarészt, ám ez még nem valósult meg.