interjú

Lendületben a faktoringpiac – interjú Csáki Ferenccel

A vállalkozások nehéz piaci helyzetét mutatja, hogy leginkább azon faktoringtermékek iránt nőtt a kereslet, amelyeknél a finanszírozó a vevők fizetésképtelenségének a kockázatát is vállalta – mondta a Magyar Faktoring Szövetség elnöke, Csáki Ferenc a Figyelőnek.
2022.06.25 Olvasási idő:

Nagy dobásra készül a Trans-Sped

Az idén jelentős beruházásra készülünk, de elsősorban megszerzett pozícióinkat kívánjuk erősíteni – mondta Fülöp Zsolt, a Trans-Sped ügyvezetője.
2017.07.28 Olvasási idő:

Bőven van gáz, és technológia is lesz hozzá

A következő évtizedekben nő a földgáz súlya a globális áramtermelésben a világ legnagyobb olajcége, az ExxonMobil szerint.
2017.07.05 Olvasási idő:

Varga Miháy nagy ugrásra számít a versenyképességben

Az idei költségvetési hiány nem lehet nagyobb a 2,4 százalékos tervnél, még alacsonyabb is lehet a deficit – közölte Varga Mihály az mfor-nak adott interjúban.
2017.05.29 Olvasási idő:

Nekünk is példa lehet a maláj minta

A gazdaság mellett a pénzügyi és az oktatási rendszer fejlesztése is elengedhetetlen ahhoz, hogy egy feltörekvő ország sikeres legyen – nyilatkozta lapunknak dr. Zeti Ahtar Aziz, a maláj jegybank volt elnöke
2017.02.13 Olvasási idő:

Barcza György: Trükkök nélkül csökken az adósság

Az államadósság idén 74 százalékra csökkenhet – mondta a Világgazdaságnak Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK Zrt.) vezérigazgatója. Nagy eredménynek tartja, hogy a lakosság finanszírozza az adósság 20 százalékát, de a dinamikus felfutás időszakának vélhetően vége. Devizakötvények kibocsátására is sor kerülhet Kínában, de a dollár vagy a japán piac is szóba jöhet.
2016.12.27 Olvasási idő:

Orbán Viktor telefonon beszélt Trumppal – Exkluzív interjú a miniszterelnökkel

Telefonon értekezett az Egyesült Államok megválasztott elnökével, Donald Trumppal, s komoly remény mutatkozik arra, hogy rendeződhet a viszonyunk Amerikával –­ mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Orbán Viktor.
2016.11.24 Olvasási idő:

Varga Mihály elmondta, mikortól lehet egy számjegyű szja

Akár 2018-ban jöhet az egyszámjegyű szja, csak akkor minden felszabaduló forrást erre kell fordítani a büdzsében – mondta a Világgazdaságnak Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány a választásokra is figyelt, amikor nagyobb hiányt engedett meg, és meg kell gondolni azt is, szerezzenek-e tulajdonrészt az Erste Bankban.
2016.04.24 Olvasási idő:

Rihanna, Muse és több cirkusz a Szigeten

Aki idén is ellátogat a Sziget Fesztiválra, olyan ellenőrzésen megy majd át, mintha repülőre szállna. Mindezeken kívül nem fogják érezni a szigetelők a fokozottabb biztonsági intézkedéseket. Gerendai Károly főszervezővel arról is beszélgettünk, milyen könnyen jött Rihanna a Szigetre, miért lesz két cirkuszsátor és kiknek ajánlhatják fel a sátraikat, akik nem vinnék haza.
2016.04.24 Olvasási idő:

Orbán: az európai politikából "kikerültek a józan ész megfontolásai"

Az európai politikából már hosszabb ideje "kikerültek a józan ész megfontolásai" - vélekedett Orbán Viktor miniszterelnök a Lidové Noviny című cseh napilapnak adott interjúban, amelyet az újság szombaton tett közzé.
2015.12.19 Olvasási idő: