Magyarország Európai Unióba történő belépése sokat lendített vonzerején, ráadásul komoly növekedés előtt áll - véli az aszfaltgyártó gépek, útépítésnél, raktározásnál, fűtésnél, permetezésnél, illetve feldolgozásnál használt berendezések terén Olaszország piacvezető társasága, a Comap Srl. A társaság története 1996 novemberére nyúlik vissza, amikor több kiváló, az ipari félkésztermékek gyártására specializálódott szakember összefogott, s megalakította a céget. Az Észak-Olaszország szívében, Parma és Piacenza között található Comap a Cerri Srl csoport egyik tagvállalatává vált.

A célunk, hogy külföldi kapcsolatainkat, célországainkat folyamatosan bővítsük - fogalmazott lapunknak Davide Scaglioni, a társaság igazgatója, hozzátéve: a magyar piaccal eddig nem álltak üzleti kapcsolatban. Képviselőket, viszonteladókat keresnek Magyarországon, akik kitűnően ismerik a piac sajátosságait. Véleménye szerint termékeik elsősorban az aszfaltgyártó, útburkolat-építő cégek figyelmét kelthetik fel, ráadásul ebben a szegmensben az autópálya-építések ütemének felgyorsulásával komoly növekedési potenciált lát.

A közép-európai térségben még nem jelen lévő Comap termékeinek palettája ráadásul meglehetősen széles. A kínálatban a legújabb technológiával készülő, s a közel 90 százalékos hatékonysággal működő olajjal üzemelő fűtőberendezések éppúgy fellelhetők, mint a mozgó, illetve emulziós géppark. A magyar piacra főként az aszfaltgyártó gépeket, az útépítésnél használt berendezéseket kívánja behozni a cég, ám amennyiben kellő érdeklődés mutatkozik a többi termékei iránt, akkor kiviteli palettájukat tovább bővítik - hangsúlyozta a Comap igazgatója.