Megjelentek a felsőoktatás gazdaságtudományi területének mesterképzési képesítési és kimeneti követelményei. Az Oktatási és Kultúrális Minisztérium ezekkel definiálja, hozza létre, a szakot, a Magyar Akkreditációs Bizottság véleményezése után. Ez volt az egyik utolsó terület, ahol ez eddig még nem történt meg. Összesen 13 szak, köztük az MBA került akkreditálásra.
Ez utóbbinak annyi specialitása van, hogy alapképzési diploma, azaz főiskolai diploma birtokában három év, egyetemi vagy mesterdiploma birtokában két év szakmai gyakorlatot kell igazolni, és csak utána lehet belépni. MBA-n tehát nem lehet azonnal folytatni az alapszintű tanulmányokat, az MBA idősebbeknek, már gyakorlattal rendelkezőknek született, speciális szak. Az európai MBA irányelvek alapján készült.
A magyar MBA minden olyan követelményt teljesít, amit a többi európai is. Ilyen a felvételhez szükséges szakmai gyakorlat, de ide tartoznak többek között bizonyos tananyaggal kapcsolatos követelmények. Most definiálásra kerültek a szakok, az egyes intézmények elkészíthetik a beadványokat, amivel jogot szereznek ezen szakok indítására, ezek nagy erővel folynak, és kora őszig ezeket az eljárásokat lefuttatják, s várhatóan ezek a szakok elsőként 2008 szeptemberétől indulhatnak ebben az időszakban még a korábbi főiskolai végzettségűeknek, illetve a korábbi egyetemi végzettségűeknek, hiszen az első BSc képzések végzősei csak 2009-2010-től csatlakoznak majd. Várhatóan ősszel lesznek meg az egyes intézmények szakindítási engedélyei, amik ahhoz kellenek, hogy ezeket a várhatóan télen megjelenő felvételi tájékoztatóban meghirdethessék.
Az MBA-ból jelenleg az eddigi, szakirányú továbbképzési jogi kategóriájú indulhat az egyes intézményeknél, ami az MSc MBA szak megjelenésével megszűnik.

Néhány intézményt nem érintenek a változások, mert nem Magyarországon akkreditált intézmények, a CEU például tulajdonképpen egy amerikai egyetem kihelyezett kurzusa, tehát az ő MBA képzésük egy amerikai képzés, amerikai diplomával, amire az amerikai szabályozás vonatkozik. A Műegyetem kivárja az új MBA-t, nem hirdet 2007-őszén újabb évfolyamot, hanem a 2008-as bolognai rendszerű MBA indítására koncentrál már.