Közélet

Fura dolgok a Happy End Kft. körül - Happy End?

Május közepén elévülés miatt megszüntették azt a nyomozást, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal egykori országimázsközpontja és a Happy End Kft. közötti szerződésekkel összefüggésben indítottak az APEH feljelentése alapján.

Noha számos esetben megállapítható volt a számviteli fegyelem megsértése, az ügyben mégsem történt semmi - írja a Népszabadság.

Arra, hogy mi történt, pontosabban miért nem történt semmi, a vámőrség nyomozást megszüntető határozata nem ad érdemi választ. Arra sem, miért csak négy és fél hónappal az elévülés után született meg a szóban forgó határozat.

Az adórevizorok szinte valamennyi vizsgált szerződéssel kapcsolatban megállapították, hogy a számlák és a teljesítésigazolások nem a valóságos gazdasági eseményeket tükrözik, azokból lehetetlen megállapítani, hogy az egyes részteljesítéseket ki és mikor végezte el. Találtak olyan, 2000-ben és 2001-ben számítógép-karbantartásról és szaktanácsadásról kiállított számlákat is a Happy End Kft.-nél (több mint 13 és fél millió forint értékben), amelyek hitelessége enyhén szólva is kétséges. A cég 2000 januárja óta nem működött a telephelyén, a cég képviseletére jogosult beltag a vállalkozásról semmit nem tudott. A Happy End-szerződéseket a betéti társaság kültagja írta alá, és ő állította ki a számlákat is. Csakhogy erre nem volt joga.

Az APEH feljelentése szerint a vizsgált pénztári bizonylatok hiányosan voltak kitöltve, gyakran még az sem derült ki belőlük, hogy ki vette fel az összeget. Több esetben sztornírozták a kifizetett és felvett munkabért, de a revizorok a pénz visszafizetésének nyomát nem találták.

Mint ismert, a rendőrség a 2002-es kormányváltás után indított nyomozást az Orbán-kormány Országimázs Központja és a Happy End Kft. között létrejött szerződések miatt.

Kapcsolódó cikkek