Közélet

Félbeszakadt a botrányos kézi meccs - Ott leszünk a vb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott botrányos körülmények között vívta ki szombat este, hogy ott lehessen a jövő évi horvátországi világbajnokságon, de az incidensről kizárólag a felhevült bosnyák nézők tehettek.

Skaliczky László szövetségi kapitány együttese - amely lemaradt a pekingi olimpiáról - sovány, kétgólos előnnyel érkezett Szarajevóba. Többek között emiatt a hazai szurkolók azt hihették, hogy kedvenceik - az ország történetében először - kijutnak egy világeseményre. Csalódniuk kellett, mert a magyarok remekül játszották, uralták a visszavágót, és végig vezetve - olykor hat góllal is -, érkeztek el a 49. percig. Ekkor, 27-24-es magyar vezetésnél, az izlandi bírópáros kiállított egy bosnyákot, és ez olaj volt a tűzre. Már korábban is repültek be különféle tárgyak a pályára, de ezúttal esernyők, öngyújtók és palackok is érkeztek. Eklemovics Nikolának a vádliját, Gál Gyulának az arcát találták el - tudósít az InfoRádió az MTI alapján.

A svéd ellenőr, Björn Ericsson berendelte a magyarokat az öltözőbe, amíg megnyugszanak a kedélyek. Közel félórás várakozás után Ericsson beszélni szeretett volna a nézőkkel, be akarta jelenteni, hogy folytatódik a meccs, de többen őt is megdobálták, és ekkor már azt közölte: nincs tovább.

Amint Vass Sándor, a magyar csapat vezetője az MTI-nek elmondta: a szabályok értelmében - mivel egyértelműen a hazai nézők cselekedete miatt szakadt félbe az összecsapás - a bosnyák csapatot kizárják a további küzdelmekből, vagyis a magyarok jutottak tovább.

vb kézilabda Bosznia-Hercegovina továbbjutás Magyarország
Kapcsolódó cikkek