Közélet

Ki bukott a legtöbbet tavaly a 100 leggazdagabb magyar közül?

A 100 leggazdagabb magyarról készült 100-as listán jóformán mindenki gyarapodott tavalyhoz képest. A Napi Gazdaság összeállításából azonban kiderül: az elmúlt évnek jelentős vesztesei is voltak.

A legnagyobb veszteség a lista 24. helyén szereplő Nobilis Kristófot érte, aki ötmilliárd forintot bukott a tőzsdén, és a többi vállalkozását sem kísérte üzleti siker. Nobilis cégbirodalmának egy része a Balatonhoz kötődik: Almádiban kikötője, étterme, szállodája és ingatlanjai vannak. Pénzügyi szolgáltató cége a CEC Zrt., amely csaknem kilencmilliárd forintnyi ingatlanhitelt helyezett már ki. A médiában is jelentős érdekeltséggel rendelkező üzletember 28 milliárdos vagyona 19,5 milliárdra apadt.

Nem zárt szerencsés évet Varga Jenő sem. Cégei közül sem a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Pannoninvest Libra, sem a Pannoncenzus nem tudott jelentősen bővülni. Varga Jenő 8 milliárd forintra becsült vagyona egy év alatt mintegy 1,5 milliárddal csökkent.

A nagy multik mellett ma már csak a Pécsi Sörfőzde tekinthető magyar és független cégnek. Eredményessége azonban nem a legjobb. A sörfőzde vezérigazgató-tulajdonosának 7,2 milliárd forintos vagyona is megcsappant az elmúlt évben. Wenckheim István idén a lista 85.-jeként végzett 6,5 milliárddal.

Hasonló bukás a Vuk rajzfilm társproducereként is feltűnő Wolf Lászlóé, aki idén 2 milliárd forintot vesztett, így vagyona 6,4 milliárd forint. Botos Attila 200 millióval, míg Braun Péter 1 milliárd forinttal lett idén szegényebb.

Nézze meg a legsikeresebbeket itt

gazdagok Napi Gazdaság vesztesek toplista Nobilis Kristóf 100-as lista
Kapcsolódó cikkek