Dr. Faragó Sándor gyermekpszichiáterként dolgozott a 70-es években az Országos Ideg-és Elmegyógyászati Intézet - mai nevén Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet- gyermekpszichiátriai osztályán, ahol kábítószer függő fiatalok kezelése volt a feladata.

Később Budapesten a III. kerületben gyermekorvosként praktizált, és kezdte el a ma már országosan is elterjedt éjszakai pingpong bajnokság szervezését. Az eredeti ötlet az USA-ból jött, Dr. Faragó Sándor ezt ültette át a magyarországi lehetőségek és igények figyelembevételével. A saját pingpong asztalát elhozta otthonról, bevitte a rendelőjébe, majd péntek-szombat esténként-éjszakánként az utcáról betévedő csellengő fiatalokkal játszott, illetve szervezte a versenyeket.

A nagyszerű ebben az ötletben az volt, hogy úgy hatott a fiatalokra, hogy ők ezt nem kábítószer ellenes propagandának fogták fel, hanem egy esti szórakozási lehetőségnek. A project néhány éve kiszélesedett, és a mindenkori sportminisztérium támogatásával országos méretűvé nőtte ki magát.

A Magyarországi Éjszakai Sportbajnokságok Egyesülete 2008-ban már több mint 40 egyesület működött együtt. Menet közben a program nemzetközivé vált, és Erdélyben, Ukrajnában, Szerbiában közel 10 testvér klub működik.