Közélet

Ide ne menjen nyaralni: a legveszélyesebb helyek! Galéria

Egyre több magyar megy külföldre nyaralni. A klasszikus úti célok mellett pedig az "extrémebb" helyek is kezdenek népszerűek lenni. A kalandvágyóknak azonban nem árt mérlegelni. A Forbes.com a világ legveszélyesebb úti céljait gyűjtötte össze.

Szomália a világ egyetlen olyan országa, ahol - központi kormányzat híján - szinte teljes káosz uralkodik. A három részre szakadt kelet-afrikai országot egyrészt egymással rivalizáló klánok uralják, másrészt ez az etióp-eritreai konfliktus egyik frontja is.

Iraknak jelenleg nincs olyan szeglete, ahol biztonságban érezhetné magát egy turista. Különböző bűnöző csoportok, terroristák és az ott állomásozó katonai erők kereszttüzében nap mint nap halnak meg civilek. Ehhez hasonló, ha nem súlyosabb a helyzet Afganisztánban.

Kongóban is, mint az 1994-es ruandai mészárlásban, a hutu és a tuszi etnikum áll egymással szemben. A két népcsoport évszázadokra visszatekintő csetepatéi a termőföldekért a térség államainak függetlenné válása után mérgesedtek el olyannyira, hogy 14 éve Ruandában szélsőséges hutuk rövid idő alatt 800 ezer tuszit mészároltak le. Miután a tuszik hatalomra jutottak Ruandában, a rémtettekkel vádolt Interahamwe és vele több százezer hutu Kongóba telepedett át. Az így több mint kétmillióra duzzadt népesség jelenléte újabb feszültséghez vezetett a helyi tuszi lakosság és a "betolakodók" között.

A Forbes.com listáján található még Sri Lanka, Pakisztán, Csád, de Szudán és Libanon is.


[enews_gallery id='168772']

kongó úti cél extrém Szomália Forbes nyaralás
Kapcsolódó cikkek