Közélet

Kulcsár, mint "Rejtő kutyája" - Igen szoros kapcsolat

A Kulcsár Attila által elkövetett sokmilliárdos sikkasztás bűnsegédi alakzatával megvádolt Rejtő E. Tibornak, a K and H Bank volt vezérigazgatójának ártatlanságát hangoztatta védőbeszédében ügyvédje a Fővárosi Bíróságon kedden - idézi a távirati irodát a Híradó.

A védő szerint az ügyészség nem bizonyította Rejtő bűnösségét.

A bankvezérnél nyilvánvalóan hiányzott a bűncselekményhez szükséges motiváció, hiszen kiemelkedően magas fizetése, prémiuma és jutalmai voltak, a sikkasztásban való közreműködéssel pedig ésszerűtlenül nagy kockázatot vállalt volna.

Az ügyvéd több órás védőbeszédében pontról-pontra támadta a vád állításait, így például azt is, hogy Rejtő kivonta Kulcsár Attilát a bankvezetés irányítása alól.



A 2003 nyarán kirobbant brókerbotrány ügyében három éve emelt vádat az ügyészség sokmilliárdos sikkasztás, pénzmosás és más bűncselekmények miatt. 

A hétfői vádbeszéd szerint a bűncselekmény-sorozathoz bankon belüli segítségségre volt szüksége Kulcsárnak, amit Rejtő E. Tibor biztosított. Az ügyész tanúvallomásokat idézet, amely szerint a K and H-nál Kulcsárt "Rejtő jobbkezeként", illetve "Rejtő kutyájaként" emlegették. Rejtő és Kulcsár kapcsolata az ügyész szerint "szorosabb volt annál, amit ők elismertek".

A bankvezér látványos támogatásának köszönhetően Kulcsár törvénysértő tevékenységét a banknál senki nem merte megkérdőjelezhetni.

Kulcsár KH Rejtő brókerbotrány
Kapcsolódó cikkek