Közélet

Tilos Rádió - Még egyszer a melegfelvonulásról

Alább a Tilos Rádió állásfoglalása.

"A VGO-n június 30-án megjelent, A Tilos Rádió a melegek ellen tüntetők ellen szervezkedik című írásának utolsó bekezdésében volt olvasható: „A VGO egy Tilos rádiós kurátortól úgy értesült, hogy csupán a 7térítő műsor egyéni akciójáról van szó. A rádió - mint közösség - nem áll az ellen-ellentüntetés mögött, nem adja a nevét hozzá. Ehhez a kuratórium közgyűlési határozata szükséges, erre ugyanakkor nem fog sorkerülni, mivel nem szolgálja a rádió érdekeit - tette hozzá a név nélkül nyilatkozó kurátor.”

A Tilos Rádió közössége és a rádiót vezető kuratórium értetlenül és felháborodva szembesült a történtekkel, hiszen – bár valóban nem született az ellen-ellendemonstráció kapcsán hivatalos állásfoglalás – a rádiósok egységes, őszinte lelkesedéssel támogatták és támogatják a szabad véleménynyilvánítást veszélyeztető erőszak elleni fellépést.

Rádiónk az átlátható folyamatok, a nyílt és világos párbeszéd híveként nem tekinti kommunikációs eszközének a névtelen nyilatkozatokat, és a kiszivárogtatást, ezért mind tartalmában, mind módszerében elhatárolódunk a cikkben olvasottaktól."

Tilos Rádió
Kapcsolódó cikkek