Közélet

A legviccesebb filmek! Nézze meg!

Az Entertainment Weekly gyakran állít össze filmes toplistákat a legkülönbözőbb paraméterek alapján. Most az olvasók is beleszólhatták abba, hogy álljon össze az elmúlt huszonöt év legszórakoztatóbb filmjeinek listája.

Az Entertainment Weekly a top 25-öt állította össze, amelyből most az első tizenötöt tekintjük át. Az első helyezett, amely egyúttal a lista egyetlen animációs filmje, a Némó nyomában. A kommentár szerint a legtöbben a Hihetetlen családot szeretik, a Némó viszont legalább olyan vicces és szívmelengető.  A második a Taplógáz: Ricky Bobby legendája. A két évvel ezelőtt készült autós akcióvígjáték egyik főszereplője Sacha Baron Cohen. Harmadik a Meglógtam a Ferrarival című alkotás, amely igencsak a vizsgált korszak elején, 1986-ban készült a fiatal Matthew Broderick főszereplésével.

A negyedik helyre betört az angol humor John Cleese és Michael Palin képviseletében, akiket Kevin Kline és Jamie Lee Curtis egészít ki. Aki eddig nem jött rá, a Hal neve Wanda című filmről van szó. Az ötödik megint egy igazi amerikai komédia, az Amerikába jöttem, amelyben Eddie Murphy játssza az értetlenkedő városi felfedezőt. A hatodik helyre került Fletch című 1985-ös film tipikus vicces-menekülős alkotás: Chevy Chase újságírót játszik, aki pechjére elvállal egy feladatot, ami miatt üldözni kezdik. Az eredmény: merényletkísérlet és vicces álruhák. A hetedik az Egy híján túsz. Denis Leary betörőt játszik, aki karácsony este betéved egy nem éppen békés házaspár otthonába. A színészi játék színvonalát Judy Dench és Kevin Spacey biztosítják.

1987-ben készült el a műfaj klasszikusává vált Űrgolyhók, amely a lista nyolcadik helyét érdemelte ki. Mel Brooks őrült sci-fi vígjátékban többek között a rémes Pizza the Huttal is meg kell küzdenie a hősöknek. A kilencedik helyre verekedte be magát Jim Carrey, méghozzá a Dumb és Dumber főszereplőjeként, amihez talán nem is kell kommentár. A tizedik helyre sorolt Borat legalább akkora vihart kavart, mint amennyire szórakoztatta a közönséget, a kazahokra tett utalásokat ugyanis nem mindenki vette jó néven… A tizenegyedik helyre ismét egy sci-fi vígjáték jut, igaz, már az új idők szellemében. Tommy Lee Jones és Will Smith tökéletes párosa a Meni n Blackben folytatásra ösztönözte a stúdiót, a listára az első film került fel. A tizenkettedik Szépségtépő verseny a kifutók világából csinál viccet Kirstie Alley, Denise Richards és Kirsten Dunts segítségével.

Robert De Niro és Charles Grodin párbeszédei úgyszólván klasszikusoknak tekinthetőek, erre juthattak az Entertainment Weekly olvasói is, akik az Éjszakai rohanást a tizenharmadik helyre sorolták. Martin Brest filmje szintén megélte a folytatást, de az igazi az eredeti. Road movie-ba oltott vígjáték kapta meg a tizennegyedik helyet. Az Elveszve Amerikában két főszereplője, Albert Brooks és Julie Hagerty eladják mindenüket, lakókocsit vesznek és elindulnak felfedezni Amerikát. Sajnos az első útjuk Las Vegas-ba vezet, ahol minden pénzüket elveszítik… Tizenötödik a Kidobós: Sok flúg disznót győz című eposz, amelyben Ben Stiller Vince Vaughn ellen harcol két edzőterem élén.


[enews_gallery id='231177']

lista komédia vígjáték film
Kapcsolódó cikkek