Közélet

Obama nyerte az első tévévitát

A CNN megrendelésére készített exit poll-vizsgálat szerint az emberek többsége, 51 százaléka a demokraták jelöltjét, Barack Obamát találta jobbnak az első elnökjelölti vitában, míg a republikánus John McCaint csak 38 százalék - számol be az InfoRádió.

Érdekesség, hogy a férfiaknál a republikánus szenátor élvez némi fölényt (46-43 arányban), ám ezt bőven ellensúlyozza, hogy a nők 59-31 arányban a demokrata elnökjelöltet látták jobbnak. Alan Silverleib, a CNN politikai elemzője úgy vélekedett, hogy az eredmény nagyon közel van a döntetlenhez, ami azonban egyértelműen Barack Obamának kedvez, hiszen ellenfele nem volt képes faragni a hátrányából - tudósít az InfoRádió.

A kutatás szerint mindkét politikus felülmúlta a várakozásokat - McCain esetében a válaszadók 60, Obama esetében 57 százaléka mondta azt, hogy a jelölt teljesítménye felülmúlta az előzetes várakozását. Csalódásról mindkét aspiránssal kapcsolatban 20-20 százalék számolt be.

 

Az adatok értékelésénél figyelembe kell venni, hogy az első vitát több demokrata érzelmű szavazó követte figyelemmel, mint republikánus, így a megkérdezettek között is nagyobb számban szerepeltek.

Obama exit poll McCain tévévita
Kapcsolódó cikkek