Közélet

Retteghetünk? Pár nap és kiszabadulnak a keresztapák!

Heteken belül több tucat igazi nehézfiú szabadul az előzetes letartóztatásból pusztán azért, mert az őrizetbe vételük óta eltelt három évben nem született még elsőfokú ítélet sem az ügyükben - írja a Népszabadság.

Márpedig az 1998-ban elfogadott, de csak öt évvel később hatályba léptetett (a végszavazás és a hatálybalépés között azonban többször is módosított) Büntetőeljárásról szóló törvény értelmében három évnél hosszabb ideig senki nem tartható előzetesben.

Egy 2005 márciusában elkövetett kettős gyilkosság után számolta fel a rendőrség az állításuk szerint Pest megye délnyugati részét teljes egészében ellenőrzése alatt tartó Koszi-klánt.

Védelmi zsarolással, rablással, pénzszállítók elleni gépfegyveres támadással, gyilkosságokkal és emberölési kísérletekkel, valamint a százhalombattai finomító megcsapolásával gyanúsították őket. A több mint félszáz fős bűnszervezet tagjainak többsége (ők már eltöltöttek három évet előzetesben) minden jel szerint otthonában karácsonyozhat.

Hazaengedik a Fekete Seregként elhíresült, M. Róbert vezette bűnszervezet legtöbb tagját is. Gyilkosság, zsarolás, védelmi pénzek szedése és más, "maffia-bűncselekmények" sora olvasható a klán ellen benyújtott vádiratban. M. - a fővárosi éjszakában terjengő szóbeszéd szerint - néhány óra alatt akár ezer, mindenre kapható felfegyverzett alvilági alakot maga köré tudott gyűjteni (innen a szervezet neve: Fekete Sereg).

Az M. Róbert és társai ellen folyó perben több tucat tanút hallgattak ki. Akik a bíróság előtt M. Róbert ellen vallottak, most rettegnek.

Bencze József országos rendőrfőkapitány azt mondta: a jogalkotó által meghatározott keretek között a rendőrség minden tőle telhetőt megtesz a bűncselekmények felderítése és a gyanúsítottak bűnösségének bizonyítása érdekében. .

Koszi klán rablás gyilkosság
Kapcsolódó cikkek