Közélet

575 gyermeket mentettek ki a prostitúcióból - sikeres akció az FBI-tól

A Szövetségi Nyomozóiroda csapdát állított a gyermekeket prostitúcióra kényszerítő bűnözőknek és sikeres akciót hajtott végre. Több mint ötszáz fiatalt szabadítottak ki.

Az Egyesült Államokbeli Virginia egyik hotelében péntek este több prostituált jelentkezett a 403-as szobában, hogy találkozzék az "ügyfelével". Valójában azonban egy titkosrendőr várt rájuk.

A találkozót a szomszédos szobában rejtett kamerákon az FBI közegei figyelték. Az ezt követő letartóztatások részét képezték a múlt héten tartott háromnapos, az egész országra kiterjedő akciónak, amelynek célja az amerikai városok utcáinak megszabadítása a gyermek prostituáltaktól, védő őrizetbe vételük és leszámoljanak azokkal a "futtatókkal", akik a gyermekeket rossz útra csábítják - tudatta az FBI.

Az FBI közleménye szerint az akciót az USA 29 városában hajtották végre, s abban 630 rendőr vett részt. Összesen 642 személyt tartóztattak le - köztük 73 "futtatót" és 518 prostituáltat). S ami a legfontosabb: Az FBI sikeres akciója 575 fiatalkorút szabadított meg a "futtatók karmai közül"

hotel akció prostituált FBI
Kapcsolódó cikkek