Közélet

Janics Natasa edzőül kérte Kovács Lászlót

A következő négyéves ciklus versenyeire Kovács László készíti fel a háromszoros olimpiai bajnok kajakost, Janics Natasát. A 61 éves szakember edzői karrierje csúcsaként tekint az előtte álló feladatra.

„Körülbelül két hete éppen autóban ültem, amikor megcsörrent a telefonom. Natasa hívott, és nem sokat kertelt, megkérdezte, hogy lennék-e az edzője. Meglepettségemben az iránt érdeklődtem, nem beteg-e véletlenül, hogy ilyeneket kérdez – nyilatkozott a Délmagyarországnak Kovács László. –Nem sokkal később a Démász-Szeged VE igazgatója, Petrovics Kálmán is megerősítette a felkérést. Natasát születése óta ismerem, az édesapjával együtt a nevelőedzője voltam. A válaszon nem sokat gondolkodtam, mert a világ egyik legnagyobb versenyzőjének felkészítése óriási megtiszteltetés és szép kihívás.”

A kajakos berkekben Kokszi néven ismert tréner szerint az első és egyben legfontosabb lépés, hogy Janics nyugodt körülmények között kezdhesse el a felkészülést a jövő évi erőpróbákra: „Natasa fantasztikus tehetséget örökölt az édesapjától. Ha békén hagyják, csodákra képes. A célunk természetesen az, hogy egyesben újra a csúcsra jusson.”

Janics tavaly tavasszal távozott Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából, majd Vécsi Viktor – a Pekingben kenu egyesben olimpiai bajnok Vajda Attila mestere – foglalkozott vele, az idei ötkarikás játékokra pedig Sári Nándorral készült fel.

Kovács edző felkérés Janics kajak
Kapcsolódó cikkek