Közélet

Krumplit osztott a Fidesz - Sokan álltak sorba

Nyolcszáz kiló krumplit osztott szét a XVII. kerületi Fidesz pénteken a szegénység világnapja alkalmából. Soltész Miklós szerint Magyarországon 2006 óta romlik a családok helyzetete.

Az akcióról Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetvezetője és Riz Levente, a Rákosmenti Fidesz választókerületi elnöke beszélt az MTI-nek.

Riz Levente kerületi polgármester tájékoztatása szerint az Újlak utcai lakótelep legszegényebbnek tartott részén osztották ki az öt kilogrammos krumplicsomagokat, amelyekért sokan álltak sorba – írja a Népszava.

Az akciót a helyi Fidesz szervezte, ők vették meg a burgonyát is. A polgármester azt mondta, a fideszes vezetésű önkormányzat is próbál segíteni a szegényeken, idén 500 millió forintot fordítanak segélyezésre.

Soltész Miklós elmondta: Magyarországon 2006-tól romlik a családok helyzete, egyre mélyül a szegénység, a középosztálybeliek is lecsúsznak. Szerinte a mostani pénzügyi válsághelyzetben a kormány egy helyben topog, nem tesz határozott lépéseket.

krumpli szegény millió segély KDNP Fidesz
Kapcsolódó cikkek