Közélet

Sarah Palint kifütyülték a jéghokimeccsen

Sarah Palin republikánus alelnökjelöltet a hétvégén egy jéghokimeccsen keményen kifütyülték.

Helyi idő szerint szombat este a philadelphiai Wachovia Centerben lépett Palin a jégre, hogy a - hagyományoknak megfelelően - egy puck-dobással megnyissa a jéghokiszezont. Palin kampánya során többször beszélt közvetlenül a "jéghokis anyukákhoz", közéjük tartozónak nevezve magát.

A nézők azonban másfél perces fújjolással és kifütyüléssel fogadták, melyek minden tapsot elhallgattattak. A kivetítőn hiába szólították fel a közönséget, hogy viselkedjen méltóan - írja a Süddeutsche Zeitung.

Az elnökválasztási kampány egyre ingerültebbé válik. Republikánus gyűléseken a résztvevők gyakran ökleiket rázzák, ha elhangzik Obama neve, valamint egyre gyakrabban kiabálják, hogy "áruló", "terrorista" - legutóbb még az is elhangzott, "nyírjátok ki". Sarah Palin - akit hatalommal való visszaélés gyanújával tovább vizsgál a kongresszus - egy beszédében Obamát közvetlenül is terroristákkal hozta összefüggésbe.

McCain legutóbb arra is utalt, ostorral megy a szerdai - utolsó - elnöki  vitára. Igaz, ezután próbálta csitítani a felfűtött hangulatot, és arról beszélt, mennyire tiszteli Obamát.

Az elmúlt héten számoltunk be a demokraták legújabb kampányfogásáról: felállítottak egy honlapot, mely McCain egy 1989-90-es botrányát eleveníti fel, melynek ügyében a szenátusi etikai bizottság akkoriban eljárást is folytatott.

A legfrissebb közvéleménykutatások alapján a demokrata Obama egyértelműen vezet.

Obama McCain palin
Kapcsolódó cikkek